Elodéa
facebook1

Praktiken

Webshop

Gärdesgård

Trädbeskärning

Länkar

Om Elodéa

Kontakt

Hitta Praktiken

Behandlingsmetoder jag arbetar med:

• Näringsterapi
En näringsterapeut erbjuder yrkesmässig rådgivning om hur kroppen bäst bibehåller och eventuellt återställer den naturliga näringsbalansen trots sjukdom, operationer, trauma och näringsbrister, med hjälp av läkande mat och skräddarsydda kosttillskottsprogram. Många besvär såsom trötthet, förkylning, magproblem och liknande kan bero på näringsbrister och felaktig kost.

• Kroppsrening - Detox.
Att rena kroppen är en viktig del i näringsterapi och något man borde göra regelbundet. Många mår dåligt för att deras system är överbelastade, vilket ytterligare försämrar kroppens naturliga utrensnings- och läkningsförmåga samt ökar risken för sjukdom.

• Örtterapi
Örter har lång tradition av användning. Professionell användning av örter som medicin grundar sig både på tusenårig erfarenhet och modern forskning. Örter har en stark effekt på kroppen och är ett bra komplement till vitaminer och mineraler för att balansera kroppen

• Kinesiologi - muskeltestning
Metoden kommer från USA och är sprungen ur kiropraktiken. Ordet ”kinesiologi” kommer från grekiskan och betyder ”läran om rörelse”.
Det är både en diagnosmetod och en behandlingsform. Vill du veta mer om kinesiologi, följ länken

• Akupunktur
En mycket gammal och beprövad metod från Kina där man behandlar obalanser i kroppen med nålar på olika akupunkturpunkter som ligger mycket exakt placerade utmed meridianer, olika energiflöden i kroppen. Kan vara bra vid tex. smärtproblematik. Jag jobbar även med öronakupunktur, vilket är ett fantastiskt komplement till andra behandlingar

Akupressur
Använder man fingrarna på akupunkturpunkter istället för nålar kallas det akupressur. Då behandlar man vanligtvis färre punkter per behandling eftersom man inte kan aktivera så många punkter samtidigt, men det kan vara nog så effektivt tex. vid muskelspänningar i nacke och axlar.

• Sakro-kraniell behandling
Är tekniker från både osteopatins mjuka balansering av huvud och korsben och kinesiologins kraniella justeringar. Det är en behaglig behandling som påverkar centrala nervsystemet, ryggmärgsvätskan och hinnorna som omsluter den, kraniets ledstruktur och korsbenets rörelse i förhållande till höfterna samt främjar läkning i hela kroppen.

Bindvävsmassage
Innebär att bindväven lossas från musklerna genom en speciell massage. Därigenom kan man bli rörligare i kroppen, få förbättrad cirkulation och reducera smärta. Det är en avkopplande behandling som ofta ger en känsla av lätthet i kroppen. Metoden utvecklades i Tyskland.

• Reflexmassage
Ligger långt från den klassiska massagen och ett bra komplement till andra tekniker. Det är ett sätt att spegla kroppsdelar i andra kroppsdelar, tex. om man har ont i knät masserar man enligt reflexmassagen bort onda ställen vid armbågen eller motsatt knä (där man inte har problem) och då kan det onda i knät försvinna.

• Käkledsbehandling
Om du ofta känner dig spänd i käken eller går och biter ihop, kan käkledsbehandling vara en bra metod att uppnå avslappning och lättare somna. Behandlingen kan även ha positiv effekt för vissa som gnisslar tänder.

Zonterapi
Här speglas hela kroppen i fötterna och genom massage på olika relevanta fotzoner kan man komma till rätta med en mängd obalanser och problem. När en fotzon är ur balans kan den smärta rejält vid tryck. Zonterapi används även som diagnosmetod.

• TFT - Tankefältsterapi
Kommer stort nu inom coachning och kan används för att bearbeta olika typer av fobier, dåligt självförtroende och andra bekymmer och bagage av psykologisk och emotionell art. Här får patienten själv aktivt delta med bla. knackningar och tal.

• 7 chi keys
Används främst till känslomässiga problem och kan på ett effektivt sätt lindra med hjälp av behandling på olika akupunkturpunkter med en fjädrande palperpenna, Tai-shen. Det är en gren av Kinesiologin, kronjuvelen inom Applied Physiology, och kan även ha positiva effekter på neurologiska problem.

• Bachs Blomstermedel
Homeopatiska blomessenser som används vid en rad emotionella svårigheter och kan på sitt subtila sätt vara till stor hjälp. De syftar till att skapa harmoni mellan kropp och psyke och på så vis öka vår motståndskraft mot sjukdomar

• Föredrag och kurser i hälsa, örtmedicin, näring, vegetarisk kost, hållbar livsstil, rättvisemärkt mm.

Ellinor Albinsdotter

Priser & tidsbokning

Behandlingar

Kurser & annat

Ortmedicin