Elodéa
facebook1

Praktiken

Webshop

Gärdesgård

Trädbeskärning

Länkar

Om Elodéa

Kontakt

Hitta Praktiken

Föreläsningar och kurser mm..

• Hälsa, näring
Jag håller gärna kurser och föredrag i varierande svårhetsgrad beroende på hur insatta lyssnarna är. Hälsan är bland det viktigaste vi har och behöver ständigt underhållas. Det är flera aspekter som är viktiga för att må bra: motion, tänka positivt, goda relationer, meningsfull sysselsättning, ta ansvar för sitt liv... Något av det mest grundläggande för vår hälsa är vad och hur vi äter. Inga piller och pulver kan ersätta en sund kosthållning.

• Hållbar livsstil
Vill du lära dig att leva mer klimatsmart? Jag kommer ta upp lite om saker som är bra att tänka på när det gäller miljö tex. städning, textilier, hudvård mm. Ta vara på det som växer nära oss på ett bra och funktionellt sätt, äta mer efter årstiderna och vardagstips på hur du lagar näringsrik och god mat med mindre klimatpåverkan. Förädla livsmedel och laga mat från grunden själv så får du full kontroll över innehållet, så är det roligt också!

Ta till vara
Att plocka det naturen ger, man själv odlat eller handlat hos en trevlig bonde och själv förädla får en att känna sig rik. Mjölksyra, frysa in, torka, konservera, göra sylt och mos, det finns många sätt.

• Vegetarisk kost
Är du nyfiken på att äta mer vegetariskt, har barn som är vegetarianer eller helt enkelt vill ha lite ny inspiration i ditt vegetariska kök? Jag vill förmedla kunskap om hur man tillagar grönsaker, får i sig protein och andra viktiga saker som man behöver veta. I mitt kök är det viktigt med kryddning så där kommer jag lägga lite tonvikt. Det är skillnad på en kötträtt utan kött och en vegetarisk rätt, oftast syns det redan på färgen ; )

• Örtmedicin
Örter är ett lite bortglömt kapitel i vår tid. Främst vill jag ge kunskap om de örter som växer här i norden, eller i alla fall är vanligt förekommande i butiker. Vilka egenskaper har örterna, verksamma beståndsdelar, hur använder man dem? Det är bra egenvård att använda örter som krydda i matlagning och som te.

• Rättvisemärkt
Etisk konsumtion, en trend i tiden. Jag är rättviseambassadör, vilket innebär att jag gärna sprider kunskap om Rättvis Handel och Rättvisemärkt både till företag och privatpersoner. Kalmar är ju en Fairtrade City sen 10-10-2008 och kanske vill ditt företag gå med i nätverket och bidra till förbättrade levnadsvillkor för odlare och arbetare i utvecklingsländer? eller vad sägs om lite provsmakning av rättvisemärkt choklad, te eller kaffe? Genom enkla val kan du göra stor skillnad.

Naturlig och giftfri mat
För dig som gärna vill handla mer ekologiskt, men inte riktigt haft tid att sätta dig in i var man handlar det, olika märken och märkningar och vilket ekologiskt utbud det finns. Vad innebär ekologiskt, biodynamiskt odlat eller KRAV-märkt? Det är en stor vinst både för dig och miljön att välja mat som producerats utan konstgödsel, GMO och kemiska bekämpningsmedel.

• Homeparty
De flesta av mina kurser kan göras som ett homeparty. Samla 4-10 personer så kommer jag hem till dig och berättar om ett tema som vi kommit överens om. Vill man går det bra att kombinera med matlagning om ni vill lära er mer om hur man tillagar grönsaker på ett gott och näringsriktigt sätt, kanske inventera skafferiet och tala om vilka saker som är mer eller mindre hälsosamma och varför.

Ellinor Albinsdotter

Priser & tidsbokning

Behandlingar

Kurser & annat

ekoshopping